لیست اختراعات عليرضا كمالي اصل
در اين پروژه اقدام به ساخت يك دستگاه سي تي اسكن بيم مخروطي شده است كه در سيستم تصويربرداري آن بجاي استفاده از آشكارسازهاي رينگي و تيوب بادبزني (سي تي اسكنهاي مرسوم كلينيكي موجود در بازار)، از آشكارساز صفحه تخت و تيوب پرتو ايكس بيم مخروطي استفاده شده است. استفاده از اين سيستم تصويربرداري موجب گشته است تا ميدان ديد بزرگتر، سطح تصويربرداري و امكان تصويربرداري كل بدن در يك اسكن تك محوري، قدرت تفكيك مكاني بسيار عالي 200 ميكرومتر بدست آيد كه حداقل 5 برابر بهتر از بهترين قدرت تفكيك مكاني سي تي هاي كلينيكي (1 ميلي متر) مي باشد (مقدار قدرت تفكيك مكاني هر چقدر پايين تر باشد مطلوب تر است). دستگاه هاي سي تي اسكن مرسوم از نوع گانتري چرخان مي باشند كه تيوب و آشكارساز بر روي گانتري به شعاع ثابت از محور مركزي سي تي ثابت مي شوند و هنگام تصوير برداري به دور نمونه به چرخش درمي آيند. دستگاه سي تي اسكن ساخته شده با يك هندسه معكوس طراحي و ساخته شده است. به اين گونه كه تيوب و آشكارساز بر روي دو پايه نگه دارنده قرار داده شده اند كه بر روي دو سيستم حركت خطي قرار گرفته اند و به جاي گانتري نمونه در داخل ميدان ديد دستگاه به چرخش در مي آيد. مزاياي اين طراحي نسبت به نمونه هاي موجود عبارت اند از: متغير بودن اندازه گانتري كه مي توان از نمونه هايي با اندازه مختلف تصوير گرفت، امكان تغيير هندسه دستگاه، تصويربرداري با بزرگ نمايي متغير، ميدان ديد متغير، استحكام مكانيكي بالاتر و كنترل راحت تر و هزينه ساخت پايين تر. قدرت تفكيك مكاني يك دستگاه تصويربرداري مهمترين فاكتور تعيين كننده كيفيت و قدرت تشخيصي تصوير آن سيستم تصويربرداري است. قدرت تفكيك مكاني تصوير تابع ابعاد واحدهاي آشكارساز (پيكسل) استفاده شده مي¬باشد. كوچكتر كردن اندازه پيكسل¬هاي آشكارساز مستلزم تكنولوژي و هزينه¬هاي بسيار بالاتر است. در اين پروژه پايه نگه¬دارنده آشكارساز به گونه¬اي طراحي شده است كه امكان تغيير زاويه آشكارساز نسبت به باريكه پرتو تيوب ايكس وجود دارد و به اين گونه سطح مقطعي كه پرتو مي¬بيند كمتر از مقدار واقعي بوده و بدون نياز به صرف هزينه، قدرت تفكيك مكاني دستگاه به اندازه مطلوب، بهبود مي¬يابد.
يكي از روش هاي درمان تومورهاي سرطاني پرتو درماني با شدت متغير است كه در طي آن پس از مشخص شدن شكل تومور بيمار پرتو خروجي از شتاب دهنده خطي براي از بين بردن سلول هاي سرطاني به سمت تومور تابيده مي شود. تعيين مختصات ناحيه هدف در اين روش بسيار حائز اهميت مي باشد كه اين عمل به كمك كوليماتور چند تيغه اي انجام مي شود. در اين فرايند پس از پردازش تصاويلر ct يا MRI بيمار و تعيين محدوده تومور با ارسال فرمان هاي لازم تيغه هاي جاذب به منظور تغيير شدت پرتو به حركت درآمده كه نتيجه آن رسيدن حداكثر در پرتو به تومور و حداقل آن به بافت هاي سالم مجاور مي باشد نتايج شبيه سازي و عملي نمونه اوليه MLC نشان دهنده كارايي بالاي آن بوده و توجه ويژه به آن مي تواند موجبات خودكفايي كشور را در جهت درمان بيماران سرطاني فراهم سازد.
خلاصه اختراع موجود به نام المنت كم مصرف قابل انعطاف طويل مي باشد. اكثر المنت هاي رايج در صنعت از نوع پيچه اي هستند كه علاوه بر بهره حرارتي پايين، وانباشت گرما به صورت منطقه اي با پارگي المنت ناشي از ذوب شدگي و سرخ شدگي همراه است همچنين دراين نوع المنتها توان الكتريكي لازم براي دادن حرارت مشخص به محيط بالاست. در المنت اختراعي با تلفيق تكنيك هاي تابشي و حرارتي به همراه فرآيند هاي خاص سنترينگ و عايق سازي توانسته ايم علاوه بر عايق سازي الكتريكي ميزان حرارت انتقالي را به محيط اطراف افزايش داده و علاوه بر زمان خيزش سريع انتقال گرما، از ذوب شدگي، سرخ شدگي المنت جلوگيري شود. در عين حال به دليل تكنيك بكار گرفته شده با توجه باه افزايش سطح تابشي، كسر عمده اي از انرژي گرمايي به محيط اطراف منتقل مي شود كه ماحصل آن افت توان الكتريكي مصرفي به مقدار قابل توجهي براي رسيدن به شرايط حرارتي مشخص مي باشد و در برخي موارد تا حد 90% تقليل توان الكتريكي مشاهده مي شود. از اين المنتها در صنعت توليد لوازم خانگي و گرمايشي قابل استفاده است.
موارد یافت شده: 3